Bliv klogere på cybersikkerhed - Dubex støtter den nationale cybersikkerhedsmåned

7. september 2021 - I oktober stilles der skarpt på digital sikkerhed i Danmark. I forbindelse med den årlige europæiske cybersikkerhedsmåned afholdes der igen i år også en national cybersikkerhedsmåned, hvor både private og virksomheder kan blive klogere på cyber- og informationssikkerhed. Dubex er med igen i år.

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden og med øget digitalisering kommer flere udfordringer med cybersikkerheden. Derfor skal vi lære at beskytte os selv og andre endnu bedre mod cyberkriminalitet. Cybersikkerhedsmåneden skal være med til at løfte danskernes viden om, hvordan man beskytter sig selv og sine informationer både privat og på arbejdspladsen.

”Cybersikkerhed bør være højt på agenden for alle i Danmark – både offentlige organisationer, private virksomheder og ikke mindst helt almindelige borgere. Men udviklingen viser, at cybersikkerhedsudfordringerne med digitaliseringen kun bliver mere kompleks, og cyberangreb kan have stadigt større konsekvenser,” påpeger Jacob Herbst, teknisk chef hos Dubex.

”Initiativer som den nationale cybersikkerhedsmåned er med til at sætte fokus på, hvad man kan gøre her og nu for at forbedre ens digitale sikkerhed, og hvad man skal være opmærksom på fremadrettet for at være bedre forberedt på det, der kommer. Initiativer som disse er med til at understrege, at cybersikkerhed er noget, som vi bør løfte i flok. ”

Skærp din viden om cybersikkerhed

Som en del af den nationale cybersikkerhedsmåned, er der flere muligheder for at blive klogere.

På portalen sikkerdigital.dk kan man få råd, vejledning og vigtig viden. Derudover kan man deltage i Cybermissionen, komme på bootcamp for myndigheder om den internationale sikkerhedsstandard ISO 27001, eller bestille et gratis ekspertoplæg, hvor jeres organisation eller virksomhed kan lære mere om at forebygge sikkerhedsbrud.

Og netop ekspertoplæg, bidrager Dubex til med fem forskellige af slagsen.

I løbet af oktober er der derfor mulighed for at få én af vores sikkerhedseksperter ud til organisationer, myndigheder, virksomheder, skoler eller andet. Man kan vælge mellem fem forskellige temaer:

Erfaringerne fra sidste års cybersikkerhedsmåned er gode, og Jacob Herbst beretter: ”I forbindelse med den nationale cybersikkerhedsmåned sidste år afholdt vi fra Dubex en lang række foredrag for forskellige målgrupper lige fra en stor flok nysgerrige skolebørn, for it-ansvarlige i virksomheder til ledelsesgrupper.”

Der er et begrænset antal oplæg per tema. Formålet er at skabe mest muligt opmærksom på cybersikkerhed gennem offentlige oplæg, hvor flest muligt har mulighed for at deltage.

Klik på titlerne for at læse mere om de enkelte oplæg, og få mulighed for at booke dem gratis.

Den nationale danske cybersikkerhedsmåned udspringer af den europæiske cybersikkerhedsmåned, der er faciliteret af det europæiske cybersikkerhedsagentur ENISA. Digitaliseringsstyrelsen står for den nationale kampagnekoordinering i Danmark i samarbejde med Center for Cybersikkerhed.