Dubex fusionerer med eSec Managed Security

5. november 2014 - Dubex fusionerede den 1. november 2014 med it-sikkerhedsvirksomheden eSec for at styrke markedspositionen inden for Managed Security Services.

Mange virksomheder kæmper med et manglende overblik over såvel trusler, som systemer og adgang til data. Samtidig er der et generelt problem med at finde og fastholde de nødvendige it-sikkerhedskompetencer. Det er en ressourcetung opgave for virksomheder at vedligeholde kompetencer, efterkomme krav fra myndigheder og kunne levere dokumentation i forbindelse med revisionserklæringer. Derfor vender flere blikket mod Managed Security Services.

Med Managed Security Services outsources (dele af) en virksomheds it-sikkerhed. Dermed elimineres virksomhedens behov for dedikerede it-ressourcer til eksempelvis at indsamle, arkivere og gennemgå logs dagligt.

Også hos Dubex oplever vi en stigende efterspørgsel på Security-as-a-Service. Fusionen med eSec er således en strategisk beslutning, der understøtter den vækststrategi, som tidligere på året har medført udpegelsen af en professionel bestyrelse og ansættelsen af en lang række nye medarbejdere (se de seneste her).

”eSecs kerneforretning er baseret på hostede it-sikkerhedsløsninger, som netop er et af Dubex’ vækstområder. Med eSecs 14 års erfaring med salg og levering af disse ydelser kombineret med Dubex’ tilsvarende forretning på området opnås en god synergi, der tilsammen sikrer os en meget stærk position i markedet. Samtidig får vi mulighed for at levere endnu bedre løsninger til vores kunder ”, udtaler Klaus Kongsted i den udsendte pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at fusionen betyder, at både eSecs og Dubex’ kunder får flere erfarne konsulenter i ryggen.

Flere erfarne konsulenter samlet ét sted

Ole Schmitto, den hidtidige ejer og stifter af eSec, fortsætter sammen med de øvrige medarbejdere fra eSec i Dubex-regi, for at sikre at der bliver taget bedst muligt hånd om kunderne.

”Fusionen med Dubex repræsenterer en fantastisk mulighed for at sætte endnu mere strøm på udviklingen og videreførelsen af det vi startede for 14 år siden. Det er min klare overbevisning af eSecs sikkerhedseksperter er et godt match med Dubex’ og at kunderne i fremtiden vil kunne forvente endnu bedre løsninger og bredere kompetencer”, udtaler Ole Schmitto.

eSecs medarbejdere har solid erfaring inden for primært loganalyse og incident response, og ligesom hos Dubex er de vant til at være virksomhedernes forlængede arm, der sikrer hurtigt fortolket information, alarmering og respons.

eSec udgøres af Ole Schmitto og to faste medarbejdere, samt to studentermedhjælpere.

Ole Schmitto, tidligere ejer af eSec, bliver Business Development Manager hos Dubex

Ole Schmitto - Dubex A/S

Ole Schmitto startede i it-sikkerhedsbranchen tilbage i 1987. I 1994 købte han it-sikkerheds distributøren Tempest, som han solgte i 2004. eSec Managed Security blev etableret i 2000. Allerede på det tidspunkt kunne Ole se, at virksomheder har behov for it-sikkerhedseksperter, der dagligt fortolker og alarmerer kunder ved sikkerhedshændelser.

Hos Dubex vil Ole fortsætte ledelsen af eSecs medarbejdere og sørge for en succesfuld integration. Samtidig skal han være med til at udvikle nye Managed Security Services.

Peter Jelver er Senior Security Analyst

Peter Jelver - Dubex A/S

Peter Jelver har været ansat som it-sikkerhedskonsulent i eSec siden 1995, og har dermed været med til at udvikle eSecs forretning. Han arbejder primært med analyse og prioritering af alarmer, rapporteringer fra IDS samt logopsamling og rapportering til kunderne om de sikkerhedshændelser, der skal ageres på. Derudover arbejder Peter med opkobling af nye kunder, afvikling og rapportering af sikkerhedstest, design af rapporter og signaturer.

Som konsulent har Peter arbejdet med forskellige sikkerhedsløsninger som sårbarhedsscanninger, firewalls, IDS/IPS, websikkerhed m.fl. og har indblik i de mest gængse sikkerhedsteknologier på markedet.

Hassan Kallas er Senior Security Analyst

Hassan Kallas - Dubex A/S

Hassan Kallas har siden 1996 været ansat som it-sikkerhedskonsulent i eSec. Her har han deltaget i udviklingen af eSecs forretning. Hassans arbejdsområder inkluderer i dag sikkerhedsrådgivning/vurdering samt analyse og alarmering baseret på logfiler fra firewalls og IDS/IPS-systemer samt udarbejdelse af både detaljerede tekniske sikkerhedsrapporter og overordnede ledelsesrapporter.

Som konsulent har Hassan arbejdet med forskellige sikkerhedsløsninger som sårbarhedsscanninger, firewalls, IDS/IPS, websikkerhed m.fl. og har indblik i de mest gængse sikkerhedsteknologier på markedet.

Rasmus Lau Petersen er studentermedhjælper

Rasmus Lau Petersen - Dubex A/S

Rasmus er studentermedhjælp og arbejder primært med overvågning og analyse af logs fra firewalls og IDS'er hos kunderne. Derudover producerer han forenklede, periodiske oversigtsrapporter fra automatiserede scanningsværktøjer til kunderne, så de kan få et hurtigt overblik.

Rasmus er i gang med 1. semester på masteren i IT på DTU. Her følger han den nyoprettede studielinje i Computer Security og kompetenceforløbet Cyber Security, som er en udvidelse med endnu mere specialisering. Udover dette specialiserer Rasmus sig i kryptologi og algoritmik. I sin fritid sidder Rasmus desuden i Dansk ITs fagråd for informationssikkerhed.


Både Michael og Rasmus arbejder under supervision af Peter og Hassan.

Vi er glade for at have eSec med ombord og håber, at vores kunder og samarbejdspartnere vil tage godt imod dem. Deltagere på dette års Dubex Security & Risk Management Summit får mulighed for at møde Ole Schmitto, når han holder indlægget Managed Security Services i praksis. Derudover vil det også være muligt at hilse på Peter og Hassan i løbet af dagen.