Dubex øger forsvaret af danske virksomheder med Cyber Defence Center

21. januar 2021 - Cybersikkerhed er kommet højt på agendaen i virksomhederne, bestyrelserne og regeringen. I takt med at cybertruslen stiger og teknologien udvikles, ændres behovene hos kunderne. Dubex Security Analytics Center bliver derfor til Cyber Defence Center, som nu indeholder automation og response.

Dubex Security Analytics Center har i mere end fem år sørget for at overvåge mange danske virksomheders sikkerhedssystemer. I takt med at verden ændrer sig, teknologien udvikler sig og trusselniveauet stiger, er der brug for at følge med udviklingen.

Derfor har vi lavet en række tiltag for møde kundernes behov yderligere.

”Vi oprettede vores Security Analytics Center (SAC) for mere end fem år siden, fordi der var stigende behov for at opdage sikkerhedsbrud og uhensigtsmæssigheder ude hos vores kunder. Nu er der også behov for, at vi kan reagere på og mitigere de ondsindede hændelser, vi opdager,” siger Hassan Kallas, Chief Services Officer i Dubex.

Derfor er der nu implementeret yderligere tiltag i form af automation og response i den forhenværende SAC-service, som nu skifter navn til Managed Detection & Response (MDR).

”Vores service har flyttet sig, og navnet skal derfor afspejle indholdet, og det vores kunder får. Desuden fjerner vi nu også al forvirring omkring termerne, når vi før har skelnet mellem vores afdeling SAC og vores service SAC,” understreger Hassan Kallas.

Dubex Security Analytics Center (SAC) bliver derfor omdøbt til Cyber Defence Center, som tilbyder services som MDR, Managed SIEM, trusselsvarslinger, phishingtest, penetrationstest, Red Team-øvelser, sårbarhedsscanninger, Incident Response samt en lang række sikkerhedsservices, som hjælper med at højne sikkerheden hos kunderne.

Cybersikkerhed er højt på agendaen hos virksomheder og i regeringen

Cybersikkerhed er kommet højt på agendaen, og en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed er ved at blive udarbejdet af det nationale Cybersikkerhedsråd. Desuden har regeringen etableret et nyt forum, der skal sikre bedre digital sikkerhed i det danske erhvervsliv.

”Vi har oplevet en markant stigning i datamængden, som vi skal analysere på. Stigningen i mængden af data har også resulteret i opdagelse af flere hændelser, som vi nu med vores nye MDR-service er i stand til hurtigt og automatisk at reagere på og dermed minimere, eller i bedste fald, helt stoppe en ondsindet hændelse med minimale tab,” siger Hassan Kallas.

Center for Cybersikkerhed har for nylig udgivet en ny vejledning, der sætter fokus på logning som en del af et solidt cyberforsvar. Her er MDR en væsentlig faktor for at mitigere og minimere de mange hændelser, der forekommer.

”Kravene til sikkerhedsovervågning har igennem tiden bevæget sig fra Log Management, med et klart formål om at opbevare logs til forensics-brug, til SIEM, hvor behovet for opdagelse af hændelser opstod. Vi står i dag i en situation, hvor reaktionstiden er en afgørende faktor i forhold til hvor stor en skade, en hændelse kan udrette på forretningen. Derfor kan opdagelse med en relativ langsom reaktionstid ikke længere leve op til markedskravene. Security Orchestration Automation and Response (SOAR), som er det, der tilbydes gennem vores MDR-service, tilbyder automatisk response på de opdagede hændelser og er dermed en effektiv måde at mitigere de opdagede hændelser på og dermed minimal til ingen tab på forretningen,” understreger Hassan Kallas.

Set i lyset af de mange højtprofilerede hændelser, der optræder i medierne, er cybersikkerhed nu en vigtig del af strategien og sat på agendaen i diverse bestyrelser. Og hvis det når så langt op i virksomhederne, bliver der afsat de rigtige budgetter og eksekveret på det hurtigere.

”Dem der ikke tidligere har haft overvågning, begynder at kigge i den retning, og dem som har overvågning søger konstant nye metoder, der kan stoppe eller minimere skaden. Det kan vi ved konstant at overvåge og implementere disse mekanismer, der kan reagere hurtigt, når der opstår kritiske hændelser,” afslutter Hassan Kallas.

Webinar

Kunne du tænke dig at høre mere om ændringerne, eller brænder du inde med spørgsmål, afholder vi et webinar torsdag den 28. januar kl. 14.30-15.00.

Tilmeld dig her.

Læs mere

Jacob Herbst udnævnt til det nye Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed

Regeringen har udnævnt Jacob Herbst, CTO i Dubex, som virksomhedsrepræsentant og fagekspert i det nye Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed. Forummet skal arbejde med at højne den digitale sikkerhed blandt danske virksomheder særligt med fokus på SMV’erne.

Ny trusselsvurdering og vejledning fra Center for Cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed er netop udkommet med en ny trusselsvurdering på baggrund af årets aktiviteter og tendenser. Samtidig har de udgivet en vejledning, der sætter fokus på vigtigheden af logning som cyberforsvar.

Ny national cyber- og informationssikkerhedsstrategi

Regeringen har netop godkendt kommissoriet for den nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, der forventes lanceret i 2021. Cybersikkerhedsrådet, heriblandt Jacob Herbst fra Dubex, er med i udarbejdelsen af strategien.

Tak for din interesse. Vi har nu registreret din henvendelse og du hører fra os snarest muligt.