Dubex’ samarbejde med Kalmarunionen

28. oktober 2021 - Der er brug for flere folk i sikkerhedsbranchen og det behov kommer kun til at stige i fremtiden. I Dubex gør vi vores for at støtte op om initiativer og være en del af netværk der er med til at udbrede viden om it-sikkerhed.

Forskellige tiltag bliver igangsat både i det offentlige og private hvor målet i sidste ende er at få flere til at uddanne sig og arbejde inden for feltet og være med til at bekæmpe cyberkriminalitet og cyberangreb. Én af de ting Dubex gør, er at støtte foreninger, organisationer, arrangementer og projekter der kan være med til at styrke netværk og vidensdeling inden for cybersikkerhed. Den etiske hackergruppe Kalmarunionen er ét af disse. Vi har talt med nogle af medlemmerne for at dykke lidt mere ned i deres aktiviteter.

Dubex har for nylig indgået et fast samarbejde med Kalmarunionen, hertil udtaler Jacob Herbst, CTO og partner i Dubex:

”For os er det vigtigt at understøtte at der kommer nye talenter indenfor cybersikkerhed. Det har altid været en prioritet for os at der kommer et flow af nye talenter og det giver CTF en god og sjov mulighed for. Det er dejligt at se talenter samlet under et hold som Kalmarunionen og det vil vi gerne støtte op om. Jeg ser CTF som en rigtig god måde at få lært om og øvet sig i ting der ude i virkeligheden kan have alvorlige konsekvenser.”

Jacob Herbst, CTO og partner i Dubex

Kalmarunionen er en forening bestående af folk der har kompetencer inden for bl.a. forensics, (etisk) hacking, netværksanalyse, kodning og sikkerhedsanalyse. Mest af alt har de en fælles passion for de såkaldte Capture The Flag (CTF) konkurrencer, hvor der dystes i forskellige discipliner inden for cybersikkerhed. Foreningen har mellem 80-100 medlemmer i aldersgruppen 15-50 år, dog ligger gennemsnitsalderen på et sted omkring de 20-25 år. Morten Eskildsen, der er medlem af Kalmarunionen og arbejder med sikkerhed hos Mobilepay udtaler:

”Det at være en del af hold som Kalmarunionen giver et kæmpe netværk og fællesskab af ligesindede. Det er utrolig motiverende, at man ikke bare selv sidder med det, men at man er flere om det. Groft sagt kan man se det lidt som at spille fodbold. Dét er nu engang sjovere at spille på et hold, fremfor at løbe rundt med en bold alene. Mange af os er selvlærte indenfor cybersikkerhed, men det accelerer ens læring og viden at deltage på et sådant hold.”

Morten Eskildsen, medlem af Kalmarunionen og IT Software Engineer hos Mobilepay

Kalmarunionens aktiviteter består mest i at deltage i danske og internationale CTF konkurrencer, både virtuelt og fysisk, de mødes dog også gerne fysisk én gang om måneden. Alene i år har de deltaget i hele 60 konkurrencer, af årlige konkurrencer kan f.eks nævnes; Google CTF, Pwn2Win og ASIS. Deres mål er at komme længere op på verdensranglisten hvor de ligenu ligger på trettende pladsen*. Til den seneste konkurrence der blev afholdt i weekenden, ASIS, snuppede holdet en 3. plads. Deres flotte resultater vidner om at der er talent indenfor cybersikkerhed at spotte hos medlemmerne, hvilket vi hos Dubex er glade og stolte over – og vi håber at vores samarbejde kan hjælpe Kalmarunionen med at tiltrække og at udvikle flere talenter.

 

CTF på InfoSec 2021
Kalmarunionen deltager ikke kun i CTF’er, men er også med til at arrangere dem. På dette års InfoSecurity messe, der blev afholdt 28. – 29. september i Øksnehallen, arrangerede Kalmarunionen i samarbejde med os, Dubex, og Version 2, der også var hovedarrangør på InfoSec, en CTF-konkurrence. Dubex stod primært for at finde deltagere og sponsorere præmier. Kalmarunionen stod for at lave selve konkurrencen og den tekniske opsætning.

Konkurrencen varede 2,5 time, hvor tilskuere løbende kunne komme og kigge deltagerne over skulderen og følge med i scoreboardet på storskærm. Deltagerne var alle begyndere inden for CTF og en blanding af studerende og IT-professionelle. Deltagerne havde en rigtig god oplevelse og flere nævnte også at de efterfølgende ville gå hjem og fuldføre de sidste opgaver i konkurrencen som de ikke nåede – Kalmarunionen sørgede for at holde konkurrencelinket åbent og lagde også løsningerne på opgaverne ud. Vi vil helt klart gentage succesen og tager hermed de erfaringer vi gjorde os med til næste InfoSec.

Vi ser frem til flere spændende aktiviteter sammen med Kalmarunionen og tror på at de og lignende fællesskaber og initiativer vil styrke vores cybersikkerhed i Danmark i fremtiden.

 

#SammenSikrerViDanmark

 

*Verdensranglisten for CTF: https://ctftime.org/stats/