Se video: Call spoofing

19. oktober 2020 - Vær opmærksom når du modtager opkald. De cyberkriminelle kan nemlig få et opkald til at ligne, at det kommer fra en, du kender. Men i virkeligheden kan det være et trick for at få dig til at udlevere oplysninger.

I sidste måned demonstrerede Keld Norman, Security Consultant i Dubex, hvordan cyberkriminelle bruger COVID-19 som lokkemad i sms-beskeder. Ligesom cyberkriminelle kan spoofe sms-beskeder, kan de også bruge opkald til at narre informationer ud af dig. De påstår f.eks. at de kommer fra Politiet eller fra banken, og prøver så at narre dig at betale eller oplyse om noget.

Spoofing er et udtryk for et forfalskningsangreb. I dette tilfælde er det afsenderen, der er forfalsket og dermed ændret til enten af matche en i din egen telefonbog, eller ligne f.eks. din chef eller bankrådgiver.

Keld Norman, Security Consultant i Dubex, demonstrerer i videoen, hvordan falske opkald bruges til at lokke folk til at betale for noget eller udlevere informationer.

3 gode råd:

  1. Aftal noget med dine nærmeste, som man kan spørge ind til, og som kun de ville kunne svare rigtigt på
  2. Udlevér aldrig følsomme oplysninger via et opkald, herunder login, password, personlige oplysninger m.m.
  3. Spørg ind til en vilkårlig identifikation på telefonen, hvis de påstår at have fundet din eller et familiemedlems telefon