COWI: Vækststrategi hos COWI benytter it-sikkerhed som katalysator

COWI er en virksomhed i vækst med opkøb af virksomheder som en del af deres strategi. Det stiller store krav til fleksibilitet og sikkerhed omkring it – og her har Dubex siden 2006 været en vigtig sparringspartner.

COWI opkøber løbende virksomheder verden over, hvor nye brugere hurtigt skal kobles på de centrale systemer. Jo hurtigere nye medarbejdere fra opkøbte virksomheder kan tilgå COWIs systemer, jo hurtigere kan de skabe værdi. It-sikkerhed er derfor afgørende i forhold til forretningen.

”Vi fik anbefalet Dubex fra en rådgiver, og i starten brugte vi dem på drift og firewall. Derfra er samarbejdet vokset med vores behov. Vores sikkerhedsbehov ændrer sig hele tiden, og vi inddrager altid kvalificeret rådgivning fra Dubex i vores beslutninger”, fortalte Lars Henrichsen, tidligere Information Security & Quality Control Manager hos COWI.

Turbo på datatrafikken 

COWI driver projekter og kontorer i hele verden og har mere end 6.000 medarbejdere. COWI er en videnstung virksomhed, der er afhængig af en smidig kommunikation. De fleste data samles centralt i Lyngby, mens andre
ligger lokalt. Dubex hjælper med at overvåge og supportere it-sikkerheden centralt samt udvikle løsninger til WAN optimering på de mindre projektkontorer.

”Vi er en åben virksomhed med meget store datamængder i form af ingeniørtegninger og dokumenter, som mange brugere skal have til rådighed i samme opdaterede version. Det kræver fleksibilitet og fart på linjen uden at gå på kompromis med sikkerheden, og det hjælper Dubex os med”, fortalte Lars Henrichsen.

“Vores dygtige it-folk er i øjenhøjde med konsulenterne fra Dubex, der altid leverer tilfredsstillende tekniske løsninger, spidskompetencer og erfaring, som det ikke giver mening at opbygge internt”.

Lars Henrichsen, tidligere Information Security & Quality Control Manager hos COWI

Overvågning og support 

Dubex overvåger og håndterer dagligt COWIs netværk og firewallsystemer samt bidrager med løsningsforslag baseret på deres kendskab til COWIs processer, forretningsmål og tekniske behov. Lars Henrichsen fortæller:

”Vores sikkerhedseksperter er løbende i dialog med COWI, og vores konsulenter står klar til at agere på fejlsituationer og alarmer. Vi har konstant fokus på at sikre en velsmurt supportorganisation”, slutter Jens Ramsbøl fra Dubex.

Total support - overvågning og drift 

Dubex Total Support er en vifte af services til virksomheder med løbende behov for overvågning og rapportering af sikkerhedssystemets tilstand – og virksomheder, der ønsker at outsource drift, vedligeholdelse, administration og overvågning.

COWI - FACTS

Branche: Rådgivning inden for ingeniørteknik, miljø og samfundsøkonomi.

Specialer: Projektering, stålkontruktioner i beton, bro- og tunnelbyggeri, vand- og energi-forsyning mfl.

Profiler: Ingeniører, biologer, geologer, økonomer, landsinspektører, antropologer, sociologer og arkitekter.

Afdelinger: Hele verden – særligt i Skandinavien, Golfen, Afrika og ØstEUROPA, 13 afd. i DK.

Medarbejdere: 6.000 på verdensplan.