Widex fokuserer på forretningen, mens Dubex holder øje med trafikken

Widex har i 10 år haft en Managed Service-aftale med Dubex, der giver dem overblik over kritiske hændelser i deres netværk og dokumentation for compliance. På den måde kan Widex fokusere kræfterne på at sikre deres position som en innovativ producent af høreapparater til hele verden.

Widex er som en af de førende producenter af høreapparater afhængig af, at produktionen kører, og de 3.800 medarbejdere på globalt plan kan arbejde effektivt og uhindret. Som virksomhed er Widex samtidig afhængig af deres viden om alt fra forskning og udvikling til produktion og Supply Chain. Den viden ønsker Widex at passe godt på, og de har derfor lavet en samarbejdsaftale med Dubex Security Analytics Center (SAC) om at overvåge og analysere hændelser og angrebsmønstre på deres servere og netværk. Målet er at opdage angreb i tide for at undgå alvorlige sikkerhedshændelser, eller at uvedkommende får adgang til værdifulde informationer.

”Vi har samarbejdet med Dubex i mere end 10 år, og det skaber god tryghed at vide, at de har fokus på internettrafikken til og fra vores servere og netværk, mens vi kan fokusere vores kræfter på at understøtte organisationen”, fortæller Palle Henriksen, der er IT Operations Manager hos Widex.

Ud over tryghed italesætter Palle Henriksen også flere ressourcemæssige fordele:

”Vi har valgt at benytte en partner til at rådgive og overvåge for cyberkriminalitet. Det kræver konstant opdatering, videreuddannelse, 24/7 osv. SAC-teamet sender os en alert, når der er kritiske hændelser, vi skal reagere på.

De forklarer problemet og giver os anvisninger til løsningen. Dubex skanner desuden udvalgte IP-adresser for sårbarheder og kendte fejl kvartalsvis, hvor vi får rapporter med vejledning til udbedring af eventuelle sikkerhedshuller.”

De cyberkriminelle finder hele tiden nye metoder til at udnytte virksomheders sårbarheder. Derfor har vi allieret os med en stærk partner med de rette folk, viden og værktøjer.

Carsten Lundberg, CIO, Widex

CIO hos Widex, Carsten Lundberg ved ligeledes, hvordan han ønsker at benytte it-afdelingens ressourcer:

“Vi har fokus på at understøtte vores forretningsmål, det er vores core business. Dubex er eksperter på cybersikkerhedsområdet og ved at bruge dem, opnår vi effektivt den ønskede sikkerhed.”

Carsten Lundberg ser samarbejdet med Dubex’ SAC-team som en forsikring:

”De cyberkriminelle finder hele tiden nye metoder til at udnytte virksomheders sårbarheder. Derfor har vi allieret os med en stærk partner med de rette folk, viden og værktøjer. Vi ønsker at kunne reagere hurtigt og effektivt på morgendagens trusler og sårbarheder. Vi har adgang til eksperter døgnet rundt. Det skaber tryghed, at Dubex holder et vågent øje med vores systemer, fordi de ved, hvad de skal kigge efter. Teamet er hele tiden opdaterede i forhold til nye trusler, og har vi en ny type sikkerhedshændelse, har teknikerne ofte håndteret den samme udfordring hos en anden kunde ugen før.”

Widex har selv været udsat for et ransomware-angreb, hvor en bruger var blevet udnyttet som adgang. Widex stoppede kilden og kontaktede Dubex, der straks aktiverede Dubex Incident Response-teamet (DIRT), som havde en mand på stedet i løbet af en halv time. DIRT er et hold eksperter, der hurtigt rykker ud, hvis uheldet er ude.

”Ud over Dubex’ SAC-team, har vi også en enkelt gang gjort brug af Dubex Incident Response-team, som er nogle særdeles kompetente ”ghostbusters”. De hjalp os lynhurtigt med at verificere, at angrebet var effektivt stoppet og undersøge skadens omfang, så vi kunne komme i normal drift igen. Hændelsen bekræftede, at det er afgørende at have de rette samarbejdspartnere, så vi hurtigst muligt kunne iværksætte vores recovery-procedure og komme tilbage til normal, stabil drift med minimal nedetid”, slutter Carsten Lundberg.

Dubex Security Analytics Center & SIEM

Dubex’ Security Analytics Center overvåger og analyserer hændelser og angrebsmønstre i dine logfiler og kontakter dig ved kritiske alarmer. Vores erfarne specialister afsøger konstant markedet for nye trusler og tendenser

Dubex Incident Response & Forensics Services

Tiden er afgørende, når et cyberangreb sætter din virksomhed ud af spillet. En hurtig indsats kan minimere skaderne. Dubex’ specialister rykker ud med de rette værktøjer og viden til hurtigt at identificere problemet, afværge angrebet og få din virksomhed op at køre igen i løbet af få timer