BIOFOS A/S undgår spildtid på it-sikkerhed

Danmarks største spildevandscenter, BIOFOS, modtager hvert sekund knap 3000 liter spildevand. Al teknik er computerstyret og overvåges døgnet rundt for at sikre et godt vandmiljø i Storkøbenhavn. Dubex sørger for, at der er styr på it-sikkerheden.

”Vi skal være førende på at rense spildevand, og vi vil gerne informere og vise vores teknologi frem for offentligheden. Dubex sørger for, at vi lever et roligt liv på vores netværk uden virus og hackere på trods af hjemmearbejdspladser, mobile enheder, arbejdsgrupper, leverandører og konsulenter på netværket”, fortæller it-manager hos BIOFOS A/S Carsten Thirsing:

”Vi gør en dyd ud af at finde forskellige partnere på forskellige områder. Dubex er vores mangeårige partner og rådgiver på it-sikkerhed. De hjælper os bl.a. med overvågning, drift og levering af sikkerhedssystemer og sikrer, at vores it-sikkerhedssystemer altid er opdaterede”.

BIOFOS anlæg til rensning af spildevand og forbrænding af affaldsprodukter som for eksempel slam kører døgnet rundt på treholdsskift. Alle systemer kan overvåges og fjernbetjenes over netværk ved hjælp af vores SCADA-system (styring, regulering og overvågning af det tekniske procesanlæg). BIOFOS skal til enhver tid kunne dokumentere processerne overfor miljømyndigheder og andre interessenter. Med miljø- og informationssystemer, data fra laboratorier, logbøger fra vagthold, overvågnings- og driftssystemer mfl. er der nok at se til.

”Uden it ved vi simpelthen ikke, hvad der sker, og vi har ingen dokumentation. Sabotage af vores systemer kunne også bringe naturen, vores medarbejdere og borgere i fare, og vi benytter derfor enkelte steder flere sikkerhedsprodukter til samme opgave, eksempelvis webfiltre. Vi forsøger desuden at føre en fornuftig it-politik i forhold til vores brugere, der ved, at de bliver logget men ellers intet mærker til processen”, fortæller Carsten.

Læs om ingen spildtid på it-sikkerhed hos BIOFOS.