Eurowind Energy sikrer livsnerven i deres forretning

Dubex hjælper Eurowind Energy med at skabe overblik over deres netværk og sikre oppetid på SCADA-systemet, der monitorerer forretningskritiske data.

Eurowind Energy A/S udvikler og opkøber attraktive vindmølleprojekter i Europa, primært i Danmark, Tyskland og Polen. Hvert projekt rummer store mængder forretningskritiske data, der monitoreres i et SCADA-system.

”Vores medarbejdere skal have direkte adgang til projekter, dokumenter, tegninger, rapporter mv. Netværket er derfor livsnerven i vores forretning. Jeg manglede overblik over trafikken og eventuelle sikkerhedsproblemer – især i forhold til vores netværk i Polen og Tyskland”, fortæller Kim Moberg, it-koordinator, Eurowind Energy.

Datasikkerhed er kritisk for vores forretning

Dubex har leveret en Check Point-løsning, der ud over at skabe overblik, beskytter mod sårbarheder i operativsystemer såsom download af ondsindet software på brugernes pc’er. Eurowind Energy får konstant data fra deres vindmøller, og med Check Point-løsningen kan de skabe sikre zoner på deres firewall. Eurowind har desuden fået en stærk VPN-løsning med brugerstyret adgang til kunder og leverandører.

”Jeg skal kende sårbarhederne på vores netværk for at kunne beskytte det. Hvis vi ikke har forbindelse til netværket, kan vi ikke arbejde, og løsningen giver mig højere sikkerhed for at kunne opretholde oppetiden. Jeg har fået en masse nyttig funktionalitet, der er tidsbesparende og skaber bedre overblik”, forklarer Kim Moberg. 

Vi ved, hvad der sker på vores netværk

Eurowind Energy kan nu monitorere og detektere, hvis nogen forsøger at udnytte deres SCADA-system. Alle kontorer har fået opsat små Check Point firewalls med mulighed for centralt at logge ind og få overblik over, hvad der sker på netværket. Via en VPN-forbindelse kan Eurowind optimere datahåndtering og sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af båndbredden.

”Jeg bliver varslet, hvis der er uønsket aktivitet på netværket, eller hvis nogen udefra forsøger at få adgang. Vi har fået et ekstra sikkerhedslag og et varslingssystem, der giver mig overblik over netværk og udstyr”, fortæller Kim Moberg.

Centralt overblik sikrer hurtig reaktionstid

Eurowind Energy har fået et Central Management System, der samler alle informationer ét sted. Systemet leverer overskuelige rapporter i et enkelt skærmbillede, så de ansvarlige får status på netværket og kan reagere hurtigt og proaktivt på vigtige hændelser.

Dubex opbygger viden i vores organisation

Dubex’ konsulenter har implementeret Check Point-løsningen i tæt samarbejde med Eurowind Energy for at sikre optimal integration med det øvrige setup af forretningsløsninger. Implementeringsfasen har inkluderet intern oplæring, så Eurowind selv kan administrere løsningen. Formålet med vidensdeling og træning i processen er at sikre optimal udnyttelse af løsningen og understøttelse af forretningen. Løsningen rummer meget funktionalitet i form af moduler, som kan aktiveres efter behov. Eurowind har desuden valgt at dublere deres firewalls til et cluster, så de kan skifte boks i forbindelse med vedligehold og derved sikre, at forretningen kører hele tiden.

”Dubex kommer med mange gode anbefalinger, og de rådgiver mig i forhold til at kunne udnytte løsning og udstyr optimalt. De formår at stille skarpt på mine behov, og der var meget ’hands-on’ under implementeringen, hvilket har givet mig stor indsigt i løsningen. Jeg er klædt godt på til at håndtere opgaven internt”, udtaler Kim Moberg.

Vi har et reelt samarbejde med Dubex

Eurowind Energy og Dubex holder jævnligt statusmøder, hvor problemstillinger diskuteres. Dubex vender efterfølgende tilbage med optimeringsforslag.

”Dubex har mange års erfaring og kender deres produkter til hudløshed. Jeg undersøger selv alternative løsninger på markedet, men Dubex’ rådgivning er rigtig skarp og sparer mig en masse tid. Jeg oplever en god Dubex-ånd, hvor de også hjælper med problemer ud over egne løsninger. De har forståelse for min forretning, og der er altid nogen, der reagerer, når jeg har behov for hjælp i supporten”, forklarer Kim Moberg.

Nu kan vi dokumentere vigtigheden af it-sikkerhed

Rapporter over aktiviteter på netværket giver ud over overblik også mulighed for at dokumentere, hvilke sårbarheder og aktiviteter, der bliver håndteret af Check Point-løsningen.

”Det er en kæmpe fordel, at jeg kan skabe synlighed over, hvad der sker på vores netværk, og hvordan vi er i stand til at håndtere disse hændelser. Et eksempel kan være nogen udefra, der skanner vores porte eller vores eget udstyr, der står og skanner et netværk i Kina. Jeg får besked med det samme og kan handle proaktivt ved egen eller Dubex’ hjælp, og det giver tryghed”, pointerer Kim Moberg.

Download hele kundecasen.